Φιλιππάτου Μεταξούλα (Σούλα)

Μεταξία Φιλιππάτου

Η Μεταξούλα (Σούλα) Φιλιππάτου γεννήθηκε στο Κάιρο τον Νοέµβριο του 1944. Η σχολική της εκπαίδευση ολοκληρώθηκε στο St. Clare’s College στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου.

Στην Ελλάδα η οικογένεια εγκαταστάθηκε το 1962 στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα στο Βρετανικό Συμβούλιο.

Αρχικά εργάστηκε σε ιδιωτικά σχολεία και αργότερα σε ελληνικές και ξένες εταιρίες, διδάσκοντας Αγγλικά σε ενηλίκους και επιβλέποντας µελέτες και προσφορές ιδιωτικών επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.  Έχει ταξιδέψει, ιδιωτικά και επαγγελματικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά και τις Η.Π.Α. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά.

Η πρώτη συγγραφική της προσπάθεια, το «Μάνα Αγαπημένο µου Παιδί!» (© ‘Ανέµη’, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, 2020, Μεταξούλα Φιλιππάτου, 2020) είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη της µμητέρα και τα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο.

Το νέο της μυθιστόρημα «από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα» ανατρέχει στην ιστορία των προγόνων της και την μετανάστευσή τους στην Αίγυπτο, σε αναζήτηση μιας  «καλύτερης ζωής» προς το τέλος του 19ου αιώνα.

Δραστηριοποιείται ενεργά στον Προσκοπισμό, όπου είναι ενταγμένη από τα παιδικά της χρόνια µμέχρι σήμερα. Αγαπάει τη φύση, τα ταξίδια, τα βιβλία και τη δημιουργική γραφή.

Έχει δυο γιούς και είναι γιαγιά δύο χαριτωμένων αγοριών, 17 και 14 ετών.

 

Συγγραφικό Έργο

Εκδόσεις "Γραφή"

Φροντίζουμε το έργο σας, από τη σχεδίαση του εξωφύλλου, έως την έκδοση και την προώθηση του.
Πάντα με σεβασμό στο δημιουργό και τον αναγνώστη.

Newsletter
Επικοινωνία
Scroll to top