Καμάρα Χ. Αφροδίτη

Καμάρα Χ. Αφροδίτη

Γεννήθηκα το 1969 στην Αθήνα και μεγάλωσα στου Παπάγου. Από τα τέσσερα χρόνια μου με θυμάμαι να διαβάζω. Αγαπούσα πάντα τη λογοτεχνία και την ιστορία. Τελικά σπούδασα Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια έκανα ανώτερες σπουδές με έμφαση στην ιστορία της Μέσης Ανατολής κατά την Ύστερη Αρχαιότητα στα πανεπιστήμια Μάντσεστερ και Οξφόρδης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1998 εργάστηκα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ως ερευνήτρια ιστορικός και το 2003 συν-ίδρυσα την εταιρία Time Heritage με στόχο τη διεπιστημονική προσέγγιση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε όλο αυτό το διάστημα φρόντιζα πάντοτε να γράφω. Εξέδωσα τρία βιβλία για την Ύστερη Αρχαιότητα στις εκδόσεις Κατάρτι, που αποτελούσαν επιλογή και μετάφραση πηγών με εκτεταμένη ιστορική εισαγωγή. Επίσης ασχολήθηκα και με μεταφράσεις βιβλίων για την Ιστορία (Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας-ΜΙΕΤ και  Ζευς- ΚΑΛΕΝΤΗΣ). Έγραψα εκλαϊκευτικά κείμενα στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας αλλά και ακαδημαϊκά κείμενα σε συλλογικούς τόμους. Επίσης ήμουν υπεύθυνη για ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες του ΙΜΕ ως και το 2011 με σχέση εξωτερικής συνεργασίας.

Ξέχασα τη λογοτεχνία αλλά δε με ξέχασε αυτή. Στις λίγες ελεύθερες ώρες κάτι σκάλιζα στο χαρτί και τον υπολογιστή. Και την περίοδο του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού ολοκλήρωσα την «Κυρία Στρατηγού» που είχα αρχίσει πολύ νωρίτερα, το 2018. Είναι συνεπώς το πρώτο ολοκληρωμένο πεζογράφημα μεγάλης φόρμας. Έχω επίσης γράψει διηγήματα και ποιήματα καθώς και δύο –ημιτελή ακόμη- μυθιστορήματα, το «Θέατρο Σκιών» και το «Ελεύθερο κάμπινγκ».

 

 

 

Συγγραφικό Έργο

Εκδόσεις "Γραφή"

Φροντίζουμε το έργο σας, από τη σχεδίαση του εξωφύλλου, έως την έκδοση και την προώθηση του.
Πάντα με σεβασμό στο δημιουργό και τον αναγνώστη.

Newsletter
Επικοινωνία
Scroll to top